03 veebruar 2018

Sünnipäevakaart 1915

  Sünnipäevakaart, mille vend Aleksander on saatnud 1915. aastal Olga Metsale Jurjevisse, Pihkva tänav 30, korter 16.


See kaart tuletas mulle meelde hiljuti loetud reklaamteksti 10 aastat hilisemast, 1925.a Postimehest.                                  Kuidas kergesti kosjaõnne saavutada?                                                 Pealkiri korjaks praegugi klikke.        
   See küsimus keerleb küll igaühe galant kavaleri peas ja meeles. Ei taha ju keegi kosjaskäija heal meelel "korvi" saada, sest see rikub teatud mõttes igalühel seltskonnas renomeed ja sel puhul ei või millalgi ka tulevikus head tagajärge loota. Peaasjalikult peab igal kosjasõitjal elegantne välimus olema. Üks elegantse välimuse tundemärkidest on ka see, kui näol habe ei kasva, vaid ta inglase puhtusega on ära aetud. Selleks läheb tarvis head vabrikust tellitud teravat habemenuga, mis korralikult lõikab ja näo nahka ei riku. Vastasel korral, kui lõug ära kratsitud, on kena välimuse asemel korratu välimus ja iga preili arvab, et kavaler mõnest "lahingust" või "löömingust" on osa võtnud, mis igatahes jälle miinus lugupidamisele.
  Kõik, kes tahavad häid, teravaid ja mõõduka hinnalisi habemenuge saada, ostku neid Aug Amos`i ärist Tallinnas - Jaani tän nr 11, Tartus - Aleksandri tän 6 ehk Narvas või Rakveres.

Postimees, 25.aug 1925

Kaardi eest tänu Anule.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar