26 oktoober 2013

"Mäng ja Kooli" vaateaknad

Leidsin kodust ühe filmirulli Tartu kaupluste vaateakendest tehtud fotodega. Andres enam ei mäletanud, kes ja mis asjaoludel palus neid pildistada, vist mingi kunstnik pidi midagi kujundama, aga igatahes praegu on põnev vaadata. Peaks olema 1980-ndate lõpu pildid. Ühed selle filmi pildid panin juba http://suurjalutuskaik.blogspot.com/2013/10/sookla-tempo-ja-kauplus-taliko-viktor.html ja selle nurgamaja panin ka sinna praeguse võrdluspildiga üles http://suurjalutuskaik.blogspot.com/2013/10/mang-ja-kool.html.


Enne sõda mänguasjapoeks valminud majas oli kogu nõukogude aja alumisel korrusel mänguasjade ja teisel korrusel koolikaupade kauplus. 1980-ndatel müüdi vihikupoodides ka tualettpaberit ja järjekord oli trepist alla tänavale.
Sütt keldrisse kühveldav rätikuga tädi annab pildile ajatunnetust juurde.

Vaateaknaid on eraldi pildistatud, parasjagu on kool päevakorral, ju siis on august või september.
Vaadake, millised koolikotid! Ei mingeid erksaid värve ega pilte.

Päevikud ja paberid on praegu samasugused, venekeelseid küll ei ole enam, aga arvelauda saab nüüdsel ajal vaid vanakraamipoest osta.

 Et oleks poliitiliselt korrektne - piilupart ja Lenini tsitaat.


 Nukkudel on suured hinnasildid juures - 3.25, 5.20, 5.90, ainult meditsiinitöötajad maksavad vaid 1.40. Karvased koerad maksavad 5, 8 ja 10 rubla. Üleval nurgas on grupp krokodill Genasid.

 Poiste mänguasjade aknal on ainult "Norma" autod ja nende vahel fotograafi peegeldus!






1 kommentaar:

  1. No sinna poodi unustasin ma ennast koolist koju tulles pea iga päev vähemalt tunniks.

    VastaKustuta