24 august 2016

"Šlaager" 1982

Plakat tühjaksjäänud toa seinal.
Tallinnfilm 1982, venekeelne pealkiri muusikafilm"Selle suve šlaager", eesti keeles lihtsalt "Šlaager"

Filmi hakati tegema 1982.a augustis, ekraanile jõudis ta tegelikult 1983.a alguses.
Filmis on jäädvustatud tolleaegsed Eesti kergemuusika põhitegijad:
Teet Kallase kirjutatud filmi käsikiri on lihtne.
Reklaamtrükis:
Filmi keskmes on muusikavõistlus "Tippmeloodia 1981" ja ansambli "Kookos" solist Katrin Pruun. Katrin on jõudmas estraadilaulja jaoks kriitilisse ikka ja ta peab imet tegema, et võistelda noortega ja püsida tipus. /----/ Katrini isiklik elu on samuti kriitilises järgus – toimub lahutus. /---/ Sellises keerulises olukorras leiab Katrin Pruun siiski jõudu lõpuni võidelda ja jõuab lauluni, mis on tema lauljatee võiduetapp.

Peaosas oli laulja Els Himma. Tema meest mängis Martin Veinmann, veel osalesid Ain Lutsepp, Alice Talvik, Jüri Vlassov, Päärn Hint, Lii Ranne.

Õhtulehele (12.juuli 2008) antud intervjuus räägib Els Himma filmi tegemisest väga positiivselt, samas vürtsitades seda mitmete seikadega.

*Kui esimesed võttepäevad olid seljataga, alustati muusikanumbritega. Aga oh häda, veidi üle 40aastast lauljatari oli vaja vanemaks teha. Ta pidi rullikeeratud märgade rätikute peal näoli lamama, et tekitada kortse. "Ja mulle tehti pidevalt halli grimmi. Pidin olema ikka selline kannataja," meenutab Himma.

*Külma sügisilmaga filmiti oktoobris võistluse staadionikontserti. Napis liibuvas kostüümis Els Himma pidi teesklema sooja suve.
Mõningatel andmetel olevat filmi üle Nõukogude Liidu näinud koguni 17 miljonit vaatajat. "Olin kord Moskvas ja sõitsin läbi Kalinini prospekti," meenutab Himma. Ühel pool majal oli umbes kümme meetrit kõrge, lauljatari näoga "Šlaagri" plakat. "Ja peaaegu vastas minu venna, organist Rolf Uusväli Tšaikovski saali oreliõhtu plakat," räägib Himma.
  

 Selle filmi laule:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar