25 aprill 2014

Junkers

Pilti vaadates tundub, et lennuk on maandunud kuhugile heinamaale ja kohalikud on uudistama tulnud. Vasakul seisavad sonimütsides paljasjalgsed poisikesed, paremal patsidega neiud ja koer, keskel on tähtsad mehed, lennuki peal seisev mees on sõjaväevormis.
Usun, et see pilt on Eestis tehtud, oleks huvitav teada, mis asjaoludel.

Määrasime lennuki tüübiks Junkers A 20, mida  hakati tootma 1924. aastal. Saksamaal Dessaus tehti 43 sellist lennukit, mis müüdi erinevatesse riikidesse üle maailma, meile lähimad ostjad Nõukogude Liit ja Soome. Junkers A 20 oli lahtise kabiiniga kaheistmeline lennuk.

Enne lennukite tootmist tehti Junkersi tehastes gaasikütteseadmeid. Kütteseadmeid toodab Junkers siiamaani.

2 kommentaari:

  1. Kuna mootori ümber on tehtud tellingud (tõenäoliselt hoolduseks/remontimiseks) ja vähemalt vasak tiib on korralaikult ankurdatud maa külge, siis võiks isegi arvata, et tegu mõne lennuväljaga. Või vähemalt mingi kohaga, kuhu sai selle õppe-treening lennuki pikemaks ajaks maandada.
    Üks pilt veel sellest iludusest: http://i53.photobucket.com/albums/g61/Mangosta15/FACH/Junkers/JUNKER_A_20.jpg

    VastaKustuta
  2. Jah, tellingud on argument lennuvälja kasuks. Ma ei tea, kuidas tol ajal oli, aga kui ma 1970-ndatel lendasin, siis lennuväljal külarahvas ei käinud, aga kui maandusin mõnele platsile, siis oli kohe umbes selline seltskond ümber.

    VastaKustuta