28 veebruar 2013

Laua ääres

See on üks igavene põnev ja hästi vana pilt. Kahjuks ei ole sellest midagi lähemalt teada, lihtsalt oli Tiina piltide hulgas. Tundub olevat pika säriga tehtud: lauanõud on teravamad kui inimesed ja täiskasvanud teravamad kui lapsed. Huvitavad on ka inimeste poosid, kes hoiab taldrikut, kes võileiba käes. Valgeks lubjatud seintega ruum, kapi otsas on ilmselt pildistamise jaoks lahti tõmmatud lõõtspill. Kui nõusid vaadata, siis hakkas silma, et on nii kohvitassid kui ka klaasihoidjatega teeklaasid. Eestis vist neid teeklaasi hoidjaid eriti ei kasutatud, võib-olla on siis tegemist Peterburi eestlastega. Tiina vanaema elas küll 20.saj algul Peterburis.

2 kommentaari:

  1. minu vanaema oli sündinud 1896, temal olid veel need teeklaasi hoidjad
    ma ei tea kuhu need kadusid, sest me saime Siimustist ilusat keraamikat ja jõime teed ainult kruusidest, teeklaasid ja nende hoidjad seisid riiulil
    klaasidest me vett ja morssi ikka jõime, kui tulid külalised, aga kohvi ja teed jõime ikka tassidest-kruusidest

    VastaKustuta
  2. Meil on ka üks teeklaasi hoidja alles, hõbedast ja puha. Aga ma ei tea, et kellelgi neid rohkem kui üks-kaks oleks olnud, üldiselt ikka eestlased hoidjaid ei tarvitanud, minu jaoks on see rohkem raudtee-värk. Rongis tehti samovariga teed ja olid klaasihoidjad.

    VastaKustuta