19 detsember 2012

1948.a Tartu


Need pildid saadeti 1948.a Linda Varemale Belgiasse, et ta näeks, mis tema kodulinnast saanud on. Varemeid kesklinnas enam ei paista, nende asemel on haljasalad noorte puudega.


Foto on tehtud Riia mäelt kangapoe eest. Vaatasin, et see parempoolne mägi on praegu ka täpselt samasuguse kujuga, parempoolne puuderida on suureks kasvanud, vasakul enam puid ei ole, vasakpoolne maja, millest paistab 2 akent on olemas, üks korrus on juurde ehitatud.
Tänase sama koha pildi tegin suure jalutuskäigu blogisse.





See foto tundub olevat tehtud kohtumaja kohalt. Turuhoone on hea orientiir. Bussid seisavad kohal, kus terve nõukaaja linnaliinide bussijaam oli. Aga seda esiplaanil olevat Riia tänava äärset maja küll ei mäleta, praeguse uue kaubamaja kohal oli bensiinijaam kogu nõukaaja ja juba enne sõda, võib-olla oli bensiinijaam selle maja taga.

 

Nii lage ja imelik on. See pilt võiks olla tehtud kuskilt vana kaubamaja kohalt. Minu arvates on kõige vasakpoolne maja Küüni 3/5, linnavalitsuse hoone, kõik siis Poe tänava äärsed majad, parki veel ei ole.


1 kommentaar:

  1. Kohtumaja kohast tehtud pildi olev Riia tn punasest tellisest maja oli täitsa olemas veel 80ndate esimesel poolel. Mis otstarve sel majal aga oli, seda ma tollase tagasihoidliku maapoisina siiski ei tea. Igatahes oli see päris vana maja.

    VastaKustuta