26 detsember 2012

Kodukootud nääri- ja jõuluvanasid

Siin on nüüd erineva väljanägemisega nääri- ja jõuluvanasid.
 Meie peres käis ka nõukaajal alati jõuluvana, aga paljudes peredes käis vana-aasta õhtul näärivana, tagantjärgi on raske aru saada, kumb ta nüüd oli, aga ega sel polegi tähtsust, põhiline, et kinke tõi.


 Laenasime oma jõuluvana ka naabritele, 1985.

 Minu isal seisis kapis üks seest tuhkrunahkne mantel, mida kasutati ainult jõulude ajal, pöörasime selle jõuluvana tegemiseks pahupidi. Isa ei kandnud seda mantlit kunagi, sest see oli liiga raske, aga jõuluvana kannatas välja.


 
Meie jõuluvana 1986. 
Selliseid suuri puust mänguautosid nagu siin jõuluvana on Tiidule toonud, valmistati Tartus.


   
 Untadega Tartu lennuklubi näärivana 1979.

1970-ndate jõuluvana Laine albumist.



Isa teeb peatselt 3-aastaseks saavale Annile jõuluvana.

Meie jõuluvana ja Eeli 1970.
Jõuluvanal on peas moodne uhiuus jänesenahkne karvamüts.

3 kommentaari:

  1. Jah, need suusad siit viimase pildi pealt:)) Need vastikud kehalise kasvatuse tunnid. Lagunevad kolakad musta värvi dermantiini- ja kummihaisused suusasaapad. Alumiiniumist klambrid, mida pidevalt EPO liimi ja lisakruvidega parandada tuli. Ilusad mälestused:))

    Esimest ja viimast pilti vaadates tuleb meelde veel üks asi - et nõukaajal olid korterid alati seinast-seina mööblit täis. Inimesed olid nagu pähe võtnud, et eluruumid peavad sisaldama võimalikult palju asju. Raamatuid, toole, laudu, riiuleid - kõike oli alati "maast laeni". Kõigil.

    Kas sa sellist postitust ei taha teha, kus oleks pilte sellest, kui palju kraami sisaldasid ENSVs inimeste eluruumid? Oleks väga huvitav võrdlus tänapäevaste lageruum-korteritega kindlasti paljude jaoks.

    VastaKustuta
  2. Mul olid väga head "Visu" suusad ja suusatamine meeldis. Aga keskkooli ajal sain ühel veerandil kehalise kahe, sest keeldusin suusatundidest: hommikul tuli võtta kaasa suusad, suusariided, koolikott, siis koolist kahe ainetunni vahelt kehalise tundi 10 min Tamme staadionile, 10 min riietumist, 30 min suusatamist, 10 min riietumist, 10 min tagasi - mulle tundus see täiesti mõttetu.
    Olen natuke interjööripilte ka korjanud, aga rohkem eestiaegseid, aga hea mõte, otsin nõukaaegseid ka.

    VastaKustuta
  3. Eelviimase pildi juurde: Anni oli 3-aastaseks saamas peale 1978-79 aastavahetust.

    VastaKustuta