16 juuni 2016

Loominguline praktika 1950

Loomingu peamiseks ülesandeks on - leida looduses ja elunähtustes eriti tähtsaid, eriti huvitavaid, eriti sisukaid momente, osata neid tõepäraselt vaatajale edasi anda ja seega teenida rahva huve.

G.Savitski "Kunstimeisterlikkusest". Nõuandeid noortele kunstnikele, lk 14.



21-aastane ENSV Tartu Riikliku Kunstiinstituudi üliõpilane Ulve Kolk loomingulisel praktikal 1950.a juulis. Suvepraktika oli tolleaegsa õppe väga tähtis osa.

 13.11.1950 võttis NSVL Ministrite Nõukogu vastu määruse, mille järgi kogu kunstialane kõrgharidus tuli koondada Tallinnasse ja Tartusse pidi jääma vaid kõrgkooli astujate ettevalmistamine ning kunstiõpetajate koolitus. Tallinna Riiklik Tarbekunstiinstituut ja Tartu Riiklik Kunstiinstituut moodustasid uue õppeasutuse - Eesti NSV Riikliku Kunstiinstituudi (ERKI). Muu hulgas pidi see ka lõpetama üle 20 aasta kestnud Tallinna ja Tartu kunstikoolide vahelise vaenu, samas oli see hoop Tartu vaimuelule, Tartu kui kunstilinn muutus teisejärguliseks. 
  Varem vastu võetud Tartu kunstiüliõpilastel lasti Tartus lõpuni õppida kuni 1955. aastani, aga diplomi said nad ERKI oma. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar