30 mai 2013

Pioneerilaager


 Pioneerilaagri üks vahetus kestis peaaegu kuu, nii et suve jooksul oli laagrites 3 vahetust lapsi.Tuusikuid  jagati vanemate töökohtade ametiühingute kaudu ja nad maksid sümboolset hinda.
Lisaks pioneerilaagritele olid ka spordilaagrid, umbes nagu praegu, ainult et kestsid kauem.
Pioneerilaagrite personal koosnes koolide kokatädidest, lastearstist ja õest, õpetajatest ja üliõpilastest. Näiteks kõik filoloogid ja ajaloolased said ka pedagoogilise hariduse ning pioneerilaagri praktika oli üks selle osa.

Lõkkeõhtu Rocca al Mare pioneerilaagris 1964.a. Keskel on see pilt, mis pioneerilaagritest maaliti - lõkkeõhtu (tagaplaanil lõkkesuits), pidulikult riietatud enesekindlad pioneerid laulavad pioneerilaule, aga siit paistab ka, et tegemist on väikeste lastega, kes on üksi kodust välja saadetud, eriti meeldivad mulle kolm vasakul seisvat last, üks laulja on oma seeliku maha unustanud, on piduliku pluusi ja dressipükstega. Kõige vasakpoolne laulja Kaie Kangur ütles, et ta käis seal laagris igal aastal ja talle meeldis.
Lastele laagris üldiselt meeldiski, kuigi spordilaagreid peeti pioneerilaagritest paremateks.

Sirli kiituskiri eeskujuliku käitumise eest Tõrva pioneerilaagris 1968.
 Kui meie laagris oma praktikat tegime, siis jagasime lastele diplomeid ja kiituskirju ikka ohtralt, vaatasime hoolega, et kõik midagi saaksid. Kes ujuda ei osanud, neile tegime vees jooksuvõistluse, kes tagasihoidlik ja vaikne oli, sai sellise hea käitumise diplomi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar