12 jaanuar 2013

Singeri kursused Kallastel

Singeri kursused, pildistatud 7.nov 1930 Kallastel. Netis leitud analoogiliste kursuste pildid olid kõik ruumis pildistatud, aga siin on kõik kraam pildistamiseks õue, lausa Peipsi äärde, tassitud. Väga külmetavate nägudega nad ei ole, võib-olla oli üks soojem ilm, aga samas ainuke mees pildil on karusnahkse kraega talvepalituga. Ju siis naised peavad ilusa pildi nimel ennast lihtsalt vapralt üleval.


Singeri firma teadis, kuidas oma masinaid müüa.
Reisiti ühest külast teise ja tehti tasuta kursusi ja muidugi tuli tahtmine sellist imemasinat omada. Aga masinad olid väga kallid, müüdi ka järelmaksuga.

Meil on kodus praegugi selline Singeri masin ja õmbleme ka sellega. Aga meie perre sattus see masin nii, et kui minu ema ja vanaema sõja ajal rinde eest sõjapaos olid, oli nende majas sees käidud, mingeid asju ära viidud ja uhiuus Singeri masin sinna toodud. Vanaema arvas, et mõni vene sõdur oli selle kuskilt majast kaasa võtnud, aga see oli kaasastassimiseks liiga raskeks osutunud ja siis oli nende majja maha jäetud. Naabrite oma ei olnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar