19 veebruar 2012

Viru hotell saab 5.mail 40-aastaseks

Viru hotell 1972.aastal.
Kui näiteks Pärnu elanikule tuli külla sugulane kapitalistlikust riigist, siis pidi ta peatuma Viru hotellis ja Pärnusse sõiduks eriloa taotlema. Jaatava vastuse korral sõidutas Viru autojuht ta Viljandi kaudu Pärnusse ja tõi õhtul tagasi.

Viru hotelli süda e. juhtimiskeskus 1972.aastal. Siia seinale tulid kõik teated tehnilistest riketest.
Laua taga on tööl Taimi Johanson.

Kord olnud Viru hotellis jälle bankett ja see kestnud kaheni öösel. Kelner, kes pidi järgmisel hommikul seitsmest uuesti tööl olema, et hommikusööki serveerida, otsustas, et pole mõtet koju minnagi, ööbib siinsamas. Aga kus sa restoranis magad? Võttis siis valge laudlina ümber ja heitis laua peale magama. Aga uni jäi lühikeseks ja juhtus nii, et hommikul jõudis esimene külastaja saali enne tema ärkamist, pidas kelnerit valge lina sees laudsile pandud surnuks ja hakkas koledasti karjuma, mille peale surnu üles ärkas ja liigutama hakkas.

Üks hotelli kuulsamaid külastajaid on olnud Alla Pugatšova. Oli väga raske klient, nõudis kõike silmpilkselt, ilma järjekorrata, muu hulgas näiteks seda, et teised kliendid juuksurist ära saadetaks ja teda üksi teenindataks ja seda kõike otsekohe. (Seda ta ei saanud). Tema toas oli nii ägedalt pidutsetud, et pärast lauljatari lahkumist tuli toas remont ette võtta. Viru hotelli administratsioon kehtestas Pugatšovale sisenemiskeelu. Hiljem peatus Alla Pugatšova hotellis Palace ja Virust mööda sõites nimetas seda ainult jobannaja karobkaks, keskmist sõrme vist tol ajal ei näidatud.

Fotod ja meenutused Taimilt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar