16 veebruar 2012

Tiiu Silda meenutades


See lugu juhtus siis, kui oli Ahhaa kõige esimese näituse ülespanek, tähtaeg oli lähedal ja tööpäev väga pikk, lõuna ajal polnud aega süüagi. Olime juba voodis, kui äkki helistati uksekella, ukse taga oli pitsapoiss kolme hiigelsuure pitsaga.
"Te eksisite aadressiga."
"Ei eksinud, kõik on makstud ja aadress on õige."
Hästi Tiiu moodi oli nii teha.

Tiiu ja Veljo Sild.
Näituse "Ahhaa, putukad!" avamine 21.mail 1999. aastal. Mõned päevad hiljem leiti Veljo Uppsalas pargipingilt surnuna.

Tartu Pereliidu asutamiskoosolek.
Vasakult esiplaanil: Jaak Sikk, Rita Urbel, Agnes Joala, Tiiu Sild, Vello Tamm, Enn Pehk, Kalle Tammeorg, taga paremal seisab Jaan Vaiksaar.
Esimene Tartu Pereliidu esimees oli Enn Pehk, järgmine Tiiu Sild.

Eks olime meiegi hädas eestlaste paljulapseliste perede kuvandiga. Tartu Pereliidu loomisel saime kokku tarkade, aktiivsete inimestega, kellel oli vähemalt kolm last ja tahe parandada oma laste jaoks maailma. Ja maailm paranes! Pereliidu põhimõte oli üksteist aidata, üksteise oskusi ja võimalusi ära kasutada. Olid emade kohviõhtud huvitavate külalistega, kõikvõmalikud ringid: õmblemise, laulu-, keeleõppe-, arvutiring. Arvutiring 1989. aastal, kui ainult Tartu 1.Keskkoolis olid mõned arvutid! 100 pere peod "Vanemuises", organiseeritud Tiiu laia haardega! Suvised laagripäevad koos Soome paljulapseliste peredega. 1990. aasta Soomeskäik oli üldse esimene juhtum Eestis, kui koos peredega välismaale lubati.


1 kommentaar:

  1. http://heli.er.ee/helid/oy/OY2012_Eva_Rein_Fotograafia_ja_kirjandus.mp3


    Meenusite :)

    VastaKustuta