26 november 2013

Tuleviku kolhoosi nääripidu

Kolhoosi nimi "Tulevik" oli Eestimaal väga levinud. Siin on pildid praegusel Tartu valla territooriumil tegutsenud kolhoosi peost, mis 1973. - 1974. ühines Avangardi kolhoosiga. Pidu toimus Vedu mõisas asunud Tuleviku kolhoosi klubis.
 Kanade, lumehelveste ja kuuseokstega ning paraku ka loosungiga kaunistatud klubi. Lihtsad lauad pukkide peal, laudade ääres pikad pingid, kõik, kogu kolhoosi inimesed kutsuti kokku ja  peeti meeles. 

 Väga stiilsed vildid ja ülbe kana!
Meenet annab kätte Tuleviku kolhoosi esimees P.Puustusmaa.

 Vene ajal jagati au- ja tänukirju igal tähtpäeval, enamasti kaasnes sellega ka kingitus ja/või rahaline preemia ja eelkõige tunne, et sinust peetakse lugu, sinu tööd hinnatakse.






















 Õlut laseb peaagronoom Langus.

 Siin visatakse üles üht naiste seas populaarset meest. Taga on väga hästi näha laudu üleval hoidvad pukid ja pikk pink. Selliste laudade ja pinkidega peeti tol ajal kõik pulmad, peied ja muud koosistumised.

 Oi, kuidas mulle näärivanad meeldivad, igaüks erinev, kahte ühesugust pole!

Selle  nääripeoga tähistati ka kolhoosi juubelit, kohal oli Tartu stuudio kaameramees oma uhke tehnikaga.


See pilt tundus alguses hästi veider - 2 hästi riietatud meest seisavad õunakorvidega tugevasti valgustatud pimedas öös ja ei vaata fotograafi poolegi. Aga kui lähemalt vaadata, siis kolhoosi peazootehnik Tuhermi käes on mikrofon ja see on kunstipärane kaader kolhoosielu saatest.

Elle albumist

2 kommentaari:

  1. Sellel kaameramehega pildil paistev notsu meenutab mulle ühte maali, mis Genklubis baari kohal on. Kuigi seal on vist elevant.
    http://farm4.staticflickr.com/3673/10654386895_f5571af2ce_c.jpg

    VastaKustuta
  2. Väga sooja ja lugupidava tähendusega mineviku ilmutamine

    VastaKustuta