19 mai 2013

Lauluvõistlus

Nõukogude ajal said Eesti inimesed Eurovisiooni laule näha ainult uusaastaöö programmis.
Aga 25 aastat tagasi oli Eesti TV-l endal väga tugev lauluvõistlus "Horoskoop". Siit, 1969.a saatekavast võib lugeda, et vaatajad saatsid toimetusele oma laulueelistusega üle 30 000 lahtise postkaardi.








"See väike neiu" laulust Uno Loobi esituses on juttu Jaa Elgula "Originaal ja koopia" 5.saates

 Eesti lauljad olid teismeliste tüdrukute hulgas väga populaarsed. Koguti pilte, pildistati ümber, osteti ja müüdi.. See siin on ei tea mitmes koopia algsest pildist.
 Nii väikesed kui suured tüdrukud teadsid "Horoskoobi" laulude sõnu peast. Mäletan, et 5.klassi klassiõhtul õpetaja ei osanud võtta seisukohta, kas lubada tüdrukutel esineda lauludega "See väike neiu" ja "Lõppenud on päevad" või mitte, ikkagi suurte inimeste armastuslaulud, aga siis ikkagi lubas.
 Väikesed tüdrukud kasutasid mikrofoniks hüppenööri käepidet ja nöör oli juhtmeks taga - nagu päriselt.

1 kommentaar:

  1. Väga huvitav et juba 1969 aastal oli kogu päev teleprogrammiga kaetud. Mina arvasin, et siis töö ajal (8.00-17.00) televiisorit vaadata ei tohtinud:))

    Saatekavateade päeva alguses oli vist selline asi, et diktor luges ekraanilt saatekava ette? Või ma eksin?

    Enamuse päevast transleeris ETV küll Kesktelevisiooni (KTV) saateid. Tõenäoliselt oli ETV veel väike kuigi esimene saade oli ETVs juba 1955.

    17.00 algas värvitelevisiooni programm. Mis asi see veel oli? Kas hommiku poole näidati siis mustvalgelt või?

    21.25 ERF - see vist Eesti Reklaamfilm? Mõelge lapsed kui tore oli - reklaame näidati kindlaksmääratud ajal 5 minutit päevas:))
    Oi ilusaid aegu:))

    VastaKustuta