17 märts 2018

Sünnipäev töökollektiivis


  Ostsin selle pildi antikvariaadist, nii et on olemas ainult pildil olev info.

  Sünnipäevalaps on tõenäoliselt lipsuga mees. Talle on kokku pandud rahadest tehtud ühine kingitus, sünnipäevalaps pakub omalt poolt pudeli viina ja taldrikutäie võileibu. 
  Kohaks on väike saal, mille lava ette on tõstetud laudlinaga kaetud laud, seinal Lenini portree tekstiga Tulevik kuulub meile, sest meie sammume kindlalt edasi meie suure õpetaja Lenini...
Inimesed tunduvad olevat sõbralikes suhetes lihtsa töö tegijad koos kohaliku ülemuse ja raamatupidajaga, esiplaanil olevad naised viina ei joo. Pärast väikest koosviibimist minnakse tagasi tööle. Pildilt paistab heasoovlikkust ja küünarnukitunnet.
  Aeg võiks olla 1960-ndad, võib-olla isegi 1970-ndad.



3 kommentaari:

  1. Nyyd pean kyll sona sekka ytlema. Ma ei tea kui vana on blogija, aga noukogude aegse inimesena voin kindlalt oelda et pilt pole voetud 60-nendatel voi 70-nendatel aastatel. Ma pakuks kas hiliseid 40-nendaid voi varaseid 50-nendaid.

    VastaKustuta
  2. Sellel pildil on tõesti raske aega täpselt paika panna. Suur juht ja õpetaja on Lenin, mitte Stalin, see tähendab, et pilt on pärast 1953.aastat. Edasi peab lähtuma inimestest, naistel on keemilised lokid ja keskelt läbi lõigatud kleidid, meestel pikkade kraenurkadega särgid, sünnipäevalapsel tänapäevase moega must lips. Arvan, et olen sellises riietuses inimesi näinud, aga Teie pakutud ajal mind veel ei olnud. Nii et jääksin esialgu enda aja juurde.

    VastaKustuta
  3. Pildi paremal servas paistev radioola on 1950ndate II poole toodang, mitte varasem. Võib-olla 1958-61 toodetud Harkov. Selle põhjal pildistatud kas kümnendi vahetuse paiku või 1960ndatel.

    VastaKustuta