14 detsember 2018

Jõulueelne aeg 1992


Tere, memm!

  Väga kahju, et sa tulla ei saa. Me ootasime sind minu sünnipäevaks tükk aega. Aga teisest küljest on nende bussidega tõesti hull lugu! Isegi linnaliinibussid ei käi korrapäraselt! Bensiini ju kõigile ei jätku! Meie auto seisis ka mitu nädalat bensiini puuduse pärast.
  Kuid murede kõrval on ka rõõme. Jõulud on ju tulemas. Kogu Tartu on ära ehitud. Eriti raekoja plats. Pealegi käivad seal õhtuti päkapikud. Jõulumeeleolus on ka meie Matemaatika õpetaja Nõmm, sest iga kord, kui keegi mõne sigadusega hakkama saab, ütleb ta: "Vaata, mis sa tegid, ja pealegi enne jõule!" Me saime endale ühed jõuluküünlad. Õhtuti on neid õuest huvitav vaadata. Kõik on jõuluteemaline: koolis kirjutasime jõuluteemalise kirjandi, joonistustunnis joonistasime jõulukaarte, tööõpetuses kaunistasime jõulude puhul klassi, ning nii edasi. Varsti tuleb meil jõuluvaheaeg. See on üks tore asi!
  Kuid jälle on ka asju, mis jõuludega kokku ei taha minna. Nimelt sai Kairi Inglise keeles kahe. Pahandada ta selle eest palju ei saanud, kuid paha asi on see ikka. Lõpuks parandas ta selle siiski kolmeks ära.

16.detsember

Eerik

Tartu 7.Keskkooli tüdrukuteklass 1992.a.
Tol ajal oli jõulu eel päkapikumütsi kandmine väga uus ja huvitav asi. Minu mäletamise järgi neid tol ajal poest osta ei saanud, lapsevanemad pidid ise õmblema.




 Raekoja platsis oli jõuluvana kirjakast ja kõik sinna pandud kirjad said sellise voldikkaardi vastuseks. See kaart on 1993. aastast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar