31 juuli 2018

Vesi meelitab, 1930-ndad

Wesi meelitab.
  Wesi meelitab enese kaissu nii noort kui ka vana, sest mõnusam, kui kunagi waremalt, on praegu sulistada leigetes woogudes. Ent suplus ujumiseta on ikkagi poolik ja ei suuda pakkuda kaugeltki seda lõbu, mida naudib ujuja. Sellepärast on märgata erilist tungi ujumiskursustele.
  Meie fotoreporter on tabanud Elwa järvel momendi neilt kursustelt. Noor neiu - kursant - on vajunud esimeste katsete juures wee alla. Kuid see ei heiduta õpetajat - ujumise ja uppujapäästmise eriteadlast mag. Grünbergi, kes naeratades jälgib kursandi esimesi äpardunud katseid. Äpardused wiivad lõpuks õigele teele. 
  Kas pole pildilolijate seisukord kadestataw? On ju kõrwetaw kuumus otse lämmataw nii toas istudes kui ka tänaval liikudes.

Postmees, 28.juulil 1932



Linda, Remeo ja Valli Varemaa emaga Elva rannas 7.augustil 1938.
 
Alwine Jõelaid ja Leida Mäesepp Narva-Jõesuus 1939

Käsmu 1930, Parikaste foto



Ühe Pärnu lähedase küla noored 1938

Väga austatud proua Melanie Linnule Petserisse, kohtu-uurija kantseleisse on saadetud 1937.a juunis Haapsalust Sadama tn 16, villa Faseoritast selline postkaart:



Kallis proua!
  Näete, olengi päral ja juba kenakestki pruungi. Korterid on siin väga kallid, paar tuba 50-60 kr kuus. Kuid rannast eemal ei ole küsinud. Elektrivool on siin vahelduv, nii et Teie oma rauda kaasa ei saa tuua. Kaardi pöördel on n.n. Aafrika rand, aga see on enamasti lastele, igasugu mikid ja krokodillid, sama on ka kõik see rand - pisike teine "Eeva" kostüümis ei saa siin pleekida, mina ainult omas aias. Maksan pansionis 3 krooni öö-päev ja olen siin. 16 VII Tartus võtan muidugi ise posti lahti. Tervisi Teile, papile, Ainole ja hr kohtu-uurijale ....

Linda, Inda-Elfriede ja Vaike pildid ning Osta.ee postkaart.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar