31 august 2016

1.september 1980, august 1984

1.september 1980, pildil 4.klassi õpilane Maris.

Edasi artikkel 4.augustist 1984.
Selgub, et koolivormi ostmine polegi niisama lihtne - kõigile ei jätku. Probleemi lahendamiseks on loodud vabariiklik staap ning haridusministeeriumi ja kaubandusministeeriumi poolt vastu võetud ühine otsus müüa koolivormi ainult õpilaspileti ettenäitamisel ja vastavalt kooli asukohale.
Koolivorm ei tohi sattuda selga sellele täiskasvanule, kellele aga mahub, ja kes seda väga himustab.
No ei näinud küll ühtegi koolivormiga ringi kõndivat täiskasvanut! Või mõeldi Pihkvast ostureisidel käinud venelasi, kes meie koolivormi ära ostavad? Ei usu hästi, aga võimalik.


3 kommentaari:

  1. Minu vanaema ja vanatädid kandsid koolivorme, aga need olid ostetud enne 1983. aastat, mil vormi disain muutus. Ma sain juba uuendatud vormiga kooli minna, vanatädid kandsid seda vanamoodsat. Oletan, et varem oli vorme lahedamalt saada, sest kuidas nad muidu endale need hankisid.

    VastaKustuta
  2. Aitäh, ma ei tulnud kohe selle peale, et puudus oli uue koolivormi pärast. 1983 tuli uus koolivorm ja üleminekuaeg oli 2 aastat. Aga lapsed ju kasvavad ja üldse, kuidas sa saadad lapse vana vormiga kooli, kui teistel lastel uus on.

    VastaKustuta
  3. Mis tüdrukuid puutus, siis kiire üleminek ruudulisele igal pool küll eluküsimus polnud, sest eelmise vormi teksapihik tundus mõnelegi normaalsem, ka praktilisem. Uue vormi mitut osa õiges suuruses komplektiks kokku saada muutus tõesti probleemiks, kui kogu õpilaste mass ootas varustamist.

    VastaKustuta